Габриела и Стефани Стоеви признаха превъзходството на китайките Цинчън Чън и Ифан Цзя (Китай), които ги победиха с 2:0 гейма на четвъртфиналите при женските двойки от олимпийския турнир по бадминтон в Париж.

Въпреки загубата и отпадането, българките ще си тръгнат щастливи от френската столица, тъй като изпълниха целта си за излизане от групите.

“Китайките бяха много по-добри от нас, доминираха във всяко едно отношение. Ние се опитахме да следваме тактиката, просто днес наистина бяха много по-добри от нас. Но ние сме щастливи с резултата, който постигнахме. За нас целта беше излизане от групите и всичко друго щеше да бъде бонус. Разочаровани сме, че не успяхме да покажем нивото, на което бяхме способни в предните няколко дни, но за нас това пак е голяма стъпка напред. Четвъртфинал на олимпиада не е малко. Нареждаме се първите 8, така че за нас това е голям успех”, заяви Габриела Стоева пред камерата на БНТ.

“Те взеха преимуществото и бяха по-агресивни и доминиращи и просто в този мач бяха няколко класи над нас. Олимпийските игри са на всеки четири години. Това, което постигнахме, през каквото минахме, всяка една борба, която имахме през олимпийската квалификация, за да стигнем дотук - наистина сме щастливи. Разочаровани сме от самия мач, но има много положителни неща, които можем да вземем от тук и просто продължаваме напред”, добави Стефани.

А дали ще останат до Лятната олимпиада през 2028?

“Ще го оставим на хората да се чудят дали ще играем в Ел Ей или не?”, завършиха с усмивка сестри Стоеви.