Поставената под номер 2 Коко Гоф отпадна в третия кръг на олимпийския турнир по тенис при жените. 20-годишната американка загуби с 6:7(7), 2:6 от Дона Векич за точно 2 часа игра. 

Гоф водеше с пробив и 5:2 в първата част, но допусна колебания при собствен начален удар и се стигна до тайбрек. В него американската тенисистка пропусна два сетбола и загуби драматично със 7:9.

Хърватката водеше с 3:2 и 40:30 във втория сет, когато Гоф направи удар и един от съдиите даде знак за край на разиграването, а топката все още не беше паднала на земята. Точката беше отсъдена в полза на Векич, а Коко Гоф прекъсна играта и заяви, че "се чувства ограбена". Тя дълго време спореше със съдията, дори се просълзи.

Паузата от над 5 минути подейства и на Векич, и американката достигна до три точки за пробив, но не успя да се възползва от тях и хърватката се поздрави с краен успех след 6:2.

В следващия кръг съперничка на номер 13 в схемата Дона Векич ще бъде Марта Костюк или Мария Сакари.

Анжелик Кербер продължава напред в Париж след успех с 6:4, 6:3 срещу Лейла Фернандес. Турнирът е последен за 36-годишната германска тенисистка, която ще прекрати състезателната си кариера след края на Игрите в Париж.

В следващия кръг Кербер ще играе срещу китайката Цинвън Чжън, която направи обрат срещу Ема Наваро от САЩ след драматично 6:7(7), 7:6(4), 6:1 за 3 часа и 11 минути.