Боряна Калейн се представи повече от феноменално и грабна сребърен медал в многобоя по художествена гимнастика в Париж. Грацията ни събра общ сбор от 140.600 точки на 2.250 от Даря Варфоломеев от Германия. Това е и исторически момент за родната гимнастика, след като Калейн завоюва едва втори медал от Олимпийски игри за страната ни.

Грацията ни се появи на килима под номер 7 и изигра отлично съчетание на обрач, получавайки оценка от 35.450, което ѝ отреди временно второ място.

На топка Калейн изигра едно от най-сложните съчетания, но се справи по феноменален начин и много концентрация. Това даде и отражение на оценката ѝ, която беше 36.450 и по този начин 23-годишната ни гимнастичка продължи да е в борбата за олимпийската титла с германката Дария Варфоломеев и след вторите изпълнения.

В третата ротация в изпълнение с бухалки гимнастичката ни представи уникална хореография, което въздейства на всички в залата. Изпълнението ѝ беше оценено на 34.550 и преди последния уред тя продължи да държи второто място.

Във финалното съчетание с лента Боряна даде всичко от себе си и получи оценка от 33.750.