Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова даде отлична оценка на българските спортисти, които ни представяха на Игрите в Париж. Тя похвали медалистите ни от френската столица.

„Аз съм много доволна, защото нашите спортисти показаха максимума от себе си. Като фен и като зрител аз преживях всичко“, сподели пред NOVA Стефка Костадинова след прибирането си в София.

Българските спортисти отбелязаха най-доброто си представяне на Олимпиада от началото на века със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия в Париж. 

„Искам да спомена много имена, които заслужават да бъдат казани за представянето си. Дайте ми малко време, за да мога и аз да си събера главата, да уважа всеки един, който спечели олимпийска квота. Всеки един от тях заслужава аплодисменти“, сподели още Стефка Костадинова.

На Игрите във френската столица се включиха 46 национални състезатели от страната в 15 вида спорт, като в повечето от тях родните атлети имаха поводи за гордост, записвайки достойни резултати.