След като преминаха част от емоциите, Светлана Каменова застана пред медиите в боксовия център, за да сподели своето мнение за участието й в Париж. Тя говори както за мача на четвъртфинала срещу тайванката Лин Ю-Тин, така и за скандалите около него.

„Благодаря на България за подкрепата след случилото се. Всички видяха, няма смисъл от думи, действията бяха достатъчни. Аз също съм треньор, броя ударите, виждам какво се случва и като видях 5-0 за съперника, това ми бяха думите към Боби „Сваляй, сваляй, няма смисъл“. Той ми каза „Не, тръгнали сме“. Аз съм му се доверила на него и на 100 процента вярвам, че няма да ме хвърли в нещо, в което няма да мога да се справя. Това е работата между треньор и състезател, да си имаме доверие, а аз му имам страхотно доверие“, заяви Светла.

Относно опцията за бойкот или протест, тя заяви: „Те са взели решение от МОК, не мога аз да се оплаквам. Съобразявам се, но не съм съгласна това, което се случва, да е по този начин. Смятам, че някои от представителите имат физическо превъзходство над други и това не е равенство в спорта. Бойкот, каквото и да е било, си остава между нас. Важно бе да изиграя този мач. Казах, че истината ще излезе наяве и ето – каквото и да направиш, ще е много трудно да победиш по този начин. Ситуацията е патова. Ако бойкотираш ти казват – страх те е. Ако се качиш – луд си. И като треньор и като спортист не го одобрявам“.