Тайванците Ян Ли и Чъ-Лин Ван от Тайван защитиха титлата си в турнира по бадминтон в мъжките двойки. Двамата състезатели от острова победиха на финала китайците Лян Вей Кън и Ван Чан в три сета – 21:17, 18:21, 21:19.

Ян Ли и Чъ-Лин Ван бяха победили и в Токио преди години, като пак биха китайски опоненти, но сега се затрудниха доста повече. Срещата за златните медали продължи 76 минути, като шампионите можеха да затворят срещата в два сета. Те поведоха с 16:15, с 18:17, но след това позволиха на противниците им да запишат четири поредни точки и да пратят срещата в трети сет.

В решаващия трети сет китайците имаха надежди, че ще спечелят до 9:7. Но след това състезателите от Тайван взеха инициативата и до края контролираха. При 20:19 те получиха първи мачбол и завършиха успешно.

Това е първи златен медал и общо трети за Тайван на Олимпийските игри в Пекин.

В срещата за бронза – третите от Игрите в Токио отново взеха награди със същия цвят. Арън Чиа и У Ик Со (Малайзия) спечелиха малкия финал срещу Ким Аструп и Андерс Скааруп Расмусен от Дания също в три сета. Азиатските състезатели спечелиха с 16:21, 22:20, 21:19.