Британската версия на "Евроспорт" уволни коментатора в плувните спортове Боб Балард, съобщава "Билд". Причина за това е станало скандално изказване на журналиста по време щафетата на 4х100 метра свободен стил при жените на олимпиадата в Париж. Състезанието се проведе в събота, а златото грабнаха представителките на Австралия.

В предаването на живо Балард е казал: "Е, току-що финишираха. Знаете какви са жените... Мотаят се наоколо, гримират се". Думите на коментатора възмутили Елизабет "Лизи" Симъндс, която била зад микрофона в ролята на ко-коментатор и която ги определила като "скандални", а в отговор Балард се засмял. Още на другия ден "Евроспорт" обявява чрез официално комюнике, че коментаторът е освободен от длъжност.

До момента Боб Балард не е коментирал публично нито изказването си в ефир, нито уволнението. Любопитно е, че през 1999 г. той гостува в някогашното популярно предаване на Крум Савов "Спортен свят", припомня Спортал. Британският журналист тогава е в България за европейската квалификация по футбол с Англия, завършила 1:1 на 9 юни на стадион "Българска армия". С тази среща най-големият български футболист Христо Стоичков сложи край на кариерата си в националния отбор.