Старши треньорът на ансамбълa на България по художествена гимнастика Весела Димитрова говори след финала на многобоя на Олимпиадата в Париж. Грациите ни допуснаха неточности на обръчи, заради което останаха извън медалите.

"Състезание като състезание. Допуснахме грешка на едно от съчетанията. Успяхме да наваксаме почти две точки от следващото, но допуснахме груба грешка на обръча, което ни остави на три десети от медалите. Момичетата успяха да се борят докрай. Посъветвахме ги, че нищо не е загубено. Този цикъл беше странен и сложен, защото беше три години, за разлика от онзи, който беше пет. Това е положението. Времето на тези деца на крехка възраст не им стигна", коментира Димитрова.

"Естествено, че ме е яд. Оставаме без медал, но животът продължава", продължи тя. 

След края на надпреварата грациите ни благодариха за подкрепата и обясниха, че не са успели да издържат на напрежението: "Благодарим за цялата подкрепа. Цялото състезание беше една много силна емоция - просто неописуемо. Не успяхме да издържим на напрежението. Не сме усещали тежест. Просто се доверихме на тренировките си и знаехме какво се изисква от нас".

Припомняме, че България остана на косъм от медалите, завършвайки на четвърто място във финала на многобоя по художествена гимнастика.