Треньорът на Светлана Каменова Станева Борислав Георгиев говори след скандалната загуба на българската боксьорка от тайванката със съмнителна принадлежност към женския пол Лин Ю-Тин. Специалистът обяви, че съдиите са ударили рамо на съперника. Той дори беше с импровизирана табелка от бял лист, върху който беше изписано: "ХХ, спасете женския спорт".

„Абсолютно нареден мач. Само като видях съдийския наряд. Първият и вторият рунд бяха наши. Тайванката играеше мръсно. Като влезеше в клинч, падаше. Възмутен съм от съдиите. Правят, каквото си искат. Този толеранс от МОК към двете състезателки оказва влияние. Щом има подкрепа от МОК, нормално и е подчинените им да удрят рамо“, заяви Георгиев.

"Въобще, възмутен съм от панаира, който се разиграва тук. Набедили са ги да ги направят шампионки тези (заедно с Иман Калиф) и това е. Очаквах го, но се надявах и да има разумни хора, честни. Такива, които ще гледат реално мача и ще подкрепят женския спорт. В нито един момент не сме обсъждали бойкот, нито спиране на мача. Нас не ни интересува с кого играем и какво има в гащите. Излизаме червен ъгъл, червена каска, червен потник. Светлана е професионалист, целта е да победим съперника отсреща. Имахме нужните качества и бяхме сигурни, че ще спечелим. Просто не ни разрешиха. За мен и първият, и вторият рунд бяха за нас. А в третия рунд вече изпуснахме юздите. Светла даже се чудеше дали изобщо има смисъл да го играе“, каза още треньорът от националния ни отбор по бокс.

„Чист грабеж! Светлана се отпусна и игра страхотно. Доволен съм и от Станимира. Играха с хъс и сърце, играха за България. Участието на такива боксьори създава напрежение, а това се отразява и на психиката на Светлана. Звънят ѝ всякакви хора, няма как да не оказва влияние“, допълни Борислав Георгиев.

Снимка: Илия Илиев, bTV