Тенисистка от Австралия реши да изпробва здравината на "антисекс леглата", монтирани в олимпийското село, и го засне. Тя публикува съответните кадри в профила си в TikTok.

Във видеото олимпийската участничка Дария Савил тича върху картонено легло, вдига високо колене, пълзи по него като червей, скача върху него от пода и удря несъществуващи топки с тенис ракета. Въпреки това леглото остава непокътнато.

Когато стана известно, че ще бъдат подготвени единични картонени легла за олимпийските участници, пресата предположи , че по този начин искат да ограничат спортистите да правят секс. Организаторите обясниха избора си с пестенето на средства и грижата за околната среда. Те започнаха да си сътрудничат с японската фирма Airweave, която произвежда мебели за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Тогава беше съобщено , че се разработват „антисексуални легла“, чийто дизайн е одобрен от Международния олимпийски комитет (МОК).

Слуховете за „антисексуални легла“ преди това бяха отречени от директора на олимпийското село Лоран Мишо. Той заяви, че подготвените легла за участниците издържат натоварвания до 250 килограма.

Мишо каза още, че ще бъдат раздадени презервативи на спортистите в селото. Савил също спомена това в TikTok. Тя показа във видеото пакет с надпис "Don't share more than winner" ("Не споделяйте нищо друго освен победа"), вътре в който лежеше един презерватив и саше с лубрикант.