Състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева стана спортист на месец юли. През този сезон тя стана европейска вицешампионка на този уред, а на Олимпийските игри в Париж се класира за финала, където зае престижното пето място, като беше единствена европейка в борбата за медалите във френската столица.

След получения приз националката по спортна гимнастика обяви, че ще увеличи трудността в изпълненията си на прескок за следващата година. Георгиева сподели и мнението си за легендата Симон Байлс, която стана най-титулованата в този спорт на Олимпийски игри.

"Следващата ми цел е да се опазя здрава. Не мога да кажа в бъдеще какво очаквам, защото не знам още как ще процедирам. Почивката ми няма да е дълга, защото после трудно ще вляза във форма. През месец октомври има Световна купа в Унгария, но не сме решили дали ще участвам, след което е Държавното първенство през март догодина", каза гимнастичката.

"Планирам промени в композициите си на успоредка, на греда тя е достатъчно сложна, но трябва да я изпълнявам чисто. Не играх много земя тази година, но през следващата вероятно ще го направя. На прескок трябва да вдигнем началната оценка. Ние го направихме, но нямахме много време тази година, за да отработя нещата. Аз проблем с техниката нямам, само с приземяването, но това се постига с тренировки", добави Георгиева.

"Никога няма да бъде забравена тази олимпиада - първи олимпийски игри, 18-и рожден ден и невероятен подарък, който си направих с класирането на финала, след това пето място - невероятно постижение. Концентрацията беше основното за мен на финала, да се изолирам от всичко. Стремя се най-вече да надскачам себе си и да остана здрава", коментира още състезателката.

"Това, че бях единствената европейка на финала на прескок ме нахъса още повече. Симон Байлс играе друг вид гимнастика, тя ме мотивира да я настигна, но наистина не може да се сравняваме", заяви тя.