Звездата на Локомотив (София) Даниел Пеев е пред трансфер в бившия СССР, научи БЛИЦ. Халфът има оферти от Казахстан и от Литва. Юношата на столичните "железничари" все още не е решил къде да продължи кариерата си.

"Изкушението е голямо, предложенията са добри, но Дани все още се колебае. Ако не се стигне до трансфер в Литва или Казахстан, той ще остане в "Надежда", обясни нашият източник. През лятото на 2012 г. Пеев изкара проби в азербайджанския Симург, но не се стигна до сделка, а преди време, когато беше в Славия, "белите" отказаха да го пуснат в чужбина. Даниел се надява, че президента Николай Гигов ще оправи нещата и Локомотив ще има финансово спокойствие. Неговият договор с родния клуб изтича на 30 юни.

"Гигов полага усилия, но е трудно в днешни дни. Радващо е, че се върнахме в Локо точно, когато всички бягаха. Никой не дойде в отбора заради пари, а искаше да помогне. Срамно бе клуба да е в такава ситуация. Върнах се в тима, защо той направи много за мен и аз исках да му се отблагодаря. Локомотив винаги ще е на първо място в моето сърце", признава халфът.

В кариерата си той е играл Локо Сф (2002/03), "Левски" (2003/есен 04), Родопа (пролет 2005/08), Пирин Бл (2008/есен 09), Славия (пролет 2010/есен 11), преди да се върне в "Надежда". В "А" група има над 200 мача и 32 гола. Утре от 10,30 братът на Георги Пеев ще започне подготовка с "железничарите".
/МИЛЕН ДИМИТРОВ