Нападателят на Пирин Мартин Тошев бе избран за играч №1 на ХХІХ кръг в традиционната анкета на Пресклуб "България" сред футболните треньори и специалисти. Той вкара и двата гола за своя тим победата над Славия с 2:1.

Тошев получи 11 гласа, а зад него останаха Тодор Неделев с 4 гласа, съотборниците от Берое Спас Делев и Исмаил Иса съответно с 3 и 2 гласа.
Мартин Тошев благодари на всички, които са гласували за него и сподели, че се надява първата победа след подновяването на шампионата да се отрази добре на самочувствието на неговите съотборници.

"В България когато стане изненада всеки казва: "Мачът е уреден”. Ако си спомняте, през есента всички твърдяха, че ще загубим от Лудогорец, Левски и Литекс, а ние взехме 5 точки", заяви Тошев за мача с "белите".

"Амбицирани сме да докажем, че Пирин заслужава да играе в "А" група. Радвам се, че вкарах двата гола и победихме на моя рожден ден – това бе най-хубавия ми подарък. Важно е да спазваме тактическите указания на треньора и да реализираме положенията си. В Благоевград загубихме от Славия с 0:3, въпреки че играхме добре и можехме да победим, но изпуснахме много възможности за гол. Сега спечелихме в София, като от по-малко положения вкарахме два гола. За мен е важно отборът да побеждава, а не дали аз ще бележа голове. Много важно е да спечелим трите точки в неделя срещу Берое – така ще увеличим шансовете си да останем в групата”, допълни нападателят.