27 футболисти, сред които предимно юноши, започнаха подготовка с Пирин (Благоевград) под ръководството на новия наставник Радослав Митревски. Бившият футболист на "орлетата" зае поста на напусналия Христо Янев. 

Отборът ще тренира изцяло при домашни условия. Предвидени са пет контролни срещи. Първата е на 25 юни срещу Левски в София. "Орлетата" ще срещнат още Беласица (Петрич), Арда (Кърджали) и и новаците в професионалния футбол Марек (Дупница).

Преди старта на подготовката на Пирин спортният директор Петър Занев говори пред медиите. "Пожелавам успех на отбора през новия сезон и на момчетата персонално. Надявам се да направим боеспособен отбор, който да радва града и нашите фенове. Новото е, че имаме доста момчета от школата, местни кадри. Те ще получат шанс и сега е най-подходящият момент да се покажат, докажат, да се утвърдят в състава. Знаете през времето назад Пирин винаги е давал път на своите кадри, но своите момчета от школата. Така че няма да бягаме от тази идея. Но всички зависи от самите деца", обясни Занев.
 
"Хубавото в сегашната ситуация е, че трансферният прозорец е по-дълъг. Имаме около два месеца да направим боеспособен отбор. Лошото е, че ще се изгражда отбора в движение. Но спрямо ситуацията, в която се намираме, ще направим всичко по силите си да имаме през новия сезон добър отбор. Но важното е децата да се представят добре. Мисля, че имаме достатъчно деца от школата. Всяко едно момче е в полезрението на треньора ни. Още повече, че в момента треньорският ни тандем има сериозен опит в школата и ги познават", каза спортният директор на Пирин и бивш национал.

Занев говори и за финансовата и управленска структура на клуба - "Всеки спонсор, който иска да протегне ръка и да помага, е добре дошъл. Надявам се с едни добри игри, с добро представяне на момчетата да направим интересен състав и да сме интересни. Както и силно се надявам да пълним и трибуните. Защото всеки един спонсор и инвеститор също се интересува от посещаемостта на мачове. За да рекламира своята фирма, той трябва да има пред кой да я рекламира. Всичко е взаимосвързано, така че се надявам лека-полека ситуацията да се промени и да се усмихваме. Да имаме един добър отбор. Предвид кратката подготовка, която се налага да направим, преценихме, че няма смисъл от лагер. Имаме отлична база тук, в Благоевград. На домашни условия ще се готвим. Имаме добри тренировъчни терени, официалният терен можем да използваме, така че имаме прекрасни условия".

Припомняме, че след края на сезона Пирин се раздели с няколко футболисти - Преслав Йорданов, Янко Георгиев, Христофор Хубчев, Славчо Шоколаров, Мартин Смоленски, Илкер Будинов и Димитър Тонев. 

 


Снимки: Бончук Андонов/Startphoto.bg