25-годишният японски полузащитник Казуки Такахаши е първото зимно попълнение на Пирин (Благоевград).

Халфът подписа договор за година и половина, съобщиха от клуба.

Казуки е роден в град Нода, префектура Чиба и става първият представител на Страната на изгряващото слънце в Пирин. Още като юноша преминава в школата на испанския Леганес, където формира футболните си качества. След това облича екипите на черногорския Игало, финландския ФФ Яро, румънските Университатя (Крайова) и Пандури.

За последно играе в Швеция - в Ескилстюна. Казуки направи неофициалния си дебют с „орлетата“ в контролата със Струмска слава по-рано през седмицата и остави добри впечатление със своите изяви. Японецът бе посрещнат в клуба от изпълнителния директор на Пирин Таско Тасков.

„Добре дошъл на Казуки в Пирин. Много сме щастливи да приветстваме първия японец в историята на клуба, играч, който е много работоспособен на терена, има нужните качества да играе в Пирин, но и чисто човешки такива, с които впечатли всички нас в клуба. Пожелавам му успех“, каза Тасков след подписването на договора. 

„Играл съм в много страни в Европа до момента, така че нямам никакви проблеми с адаптацията. От скоро съм в Благоевград, но се чувствам, като у дома си. За мен е голяма чест да облека „зелената“ фланелка, вече се запознах с историята на клуба. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да постигне успехи. Дано феновете са доволни от нашето представяне в края на сезона“, каза Казуки. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022