Треньорът на Пирин Красимир Петров сподели след загубата с 0:1 от Левски в петия кръг на efbet Лига, че проблемът на "орлетата" е бил играта им с топката. Той потвърди, че Николай Бордуров е със скъсани връзки на глезена и ще е аут от терените за поне още месец-месец и половина. Това означава, че бранителят ще се завърне в игра най-рано за гостуването на Арда в Кърджали в уикенда на 10/11 септември.

"Левски беше по-добрият отбор, имаха доста ситуации. Позволихме много центрирания, при които не скъсявахме добре дистанциите. Проблемът ни не беше играта в защита. Изпитвахме трудности при играта с топката. Имахме прекалено голям респект от Левски и това повлия на крайния резултат", сподели Красимир Петров след мача.

"Станислав Костов не е тренирал от известно време и не е готов. Нямаше как да рискуваме да започне от първата минута. Той може да пази топката и да изкара отбора в по-предни позиции. Радващо е, че играха млади момчета от нашата школа. През такива мачове те ще растат. Няма позитиви, когато двамата ни централни бранители излизат. Можехме да направим ротации и друг и по-опитен играч да започне мача като титуляр. Очаквам във Варна срещу Черно море да покажем повече футболно самочувствие", добави наставникът на "орлетата".