Полицията в Благоевград излезе с официална позиция заради инцидента по време на мача между местния Пирин и Левски (0:3), при която пострадаха жена и украинец. Вече стана ясно, че чуждестранният гражданин Владимир Будников е откаран в „Пирогов“ заради проблем с белите дробове. Фенове на „орлетата“ свидетелстват, че той е станал жертва на полицейско насилие.

В изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград става ясно, че е наредена пълна и незабавна проверка за превишаване на служебните правомощия от страната на органите на реда. От официалното съобщение става ясна и причината за навлизането на органите на реда на трибуните на стадион „Христо Ботев“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА ПОЛИЦИЯТА В БЛАГОЕВГРАД
Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.
От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.