Нова група български олимпийци отпътува за Пьонгчанг. За Южна Корея с полет през Истанбул заминаха тримата ни представители с квоти в ски-бягането Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов, техните треньори Пламен Недялков и Иван Бургов и докторът на делегацията Първан Първанов.

„Фокусирали сме се в дисциплините свободен стил. Насочили сме подготовката към строго определени стартове и няма да се разпиляваме както преди по всички дисциплини. Двете момчета се подготвят и за отборния старт, а всички ще участват и в спринта. Антония Григорова имаше леки здравословни проблеми с вирус през последните дни, но вече всичко се надяваме да е наред. Останалите са здрави и вярвам, че ще дадат най-доброто от себе си точно по време на Олимпиадата“, заяви преди заминаването старши треньорът Пламен Недялков.

В сряда за Пьонгчанг заминава и предпоследната група български олимпийци, напомня www.bgolympic.org. Сред тях са тримата ни с квоти в сноуборда Александра Жекова, Теодора Пенчева и Радослав Янков и състезателката в алпийските ски Мария Киркова. Заедно с треньорите си те ще бъдат точно в 19:00 часа на Аерогара София Терминал 2, където ще бъдат изпратени с кратка церемония, с традиционните пожелания за успех и с талисмани за късмет. Последен от нашите идния понеделник от София ще отпътува алпиецът Камен Златков.