Втори руски спортист беше уличен в употреба на допинг на Олимпиадата в Пьонгчанг. Положителната проба е на състезателката в бобслея Надежда Сергеева. Тя заедно с Надежда Палеева завърши на 12-о място на Игрите в Пьонгчанг.

Президентът на Руската федерация по бобслей Александър Зубков съобщи, че Сергеева е дала положителна допинг-проба със забранено вещество на 18 февруари. 

"Допинг-пробата на бобслеистката Надежда Сергеева от 18 февруари е с положителен резултат за препарат за сърдечни болести, който влиза в списъка на забранените", се казва в изявлението на Руската федерация по бобслей. 

"Няколко дни преди това, на 13 февруари, пробата й беше чиста. Медицинският щаб на нашия отбор не е предписвал нищо подобно на Надежда", се добавя в съобщението.

"Федерацията по бобслей на Русия, както и самата спортистка ще вземат мерки и ще понесат отговорността си. Ние осъзнаваме, че случилото се може да се отрази на съдбата на целия отбор", пише още в становището на Руската федерация по бобслей. 

Припомняме, че във вторник състезателят по кърлинг Александър Крушелнитски трябваше да върне бронзовия си медал, след като също даде положителна проба.


* Снимка: Getty Images / Guliver