Ансамбълът ни по художествена гимнастика отпътува към Бразилия за участието си на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Треньорът Ина Ананиева и чаровните ни грации изразиха надежда, че ще покажат най-доброто на предстоящия форум и ще зарадват почитателите си с медал.

"Нашите амбиции винаги са били много високи. Заминаваме с очаквания да изиграем съчетанията си без грешка, да покажем най-доброто от себе си, да зарадваме цяла България и да осъществим наша дългоочаквана мечта", коментира Християна Тодорова пред полета.

Гимнастичките са обнадеждени и от новините за състоянието на тяхната съотборничка Цветелина Стоянова. Както вече съобщихме, Цвети беше изписана от реанимацията на Пирогов и преместена в неврохирургията.

"Всеки ден очаквахме подобни новини да се появят. Това ни дава много сила", добави Хриси.

"Разбира се, че сме готови. Аз се надявам момичетата да направят наистина много силно състезание. Иска ми се да е най-силното за тяхната кариера", каза Ина Ананиева на аерогара "София".

"Доколкото разбрахме, Цвети наистина се възстановява много добре. Така че и ние тръгваме доста по-спокойни. След Баку успяхме да я видим. Говорихме с нея, много ни се зарадва. В нормално настроение сме. Много ни се иска това състезание да е върхът, но каквото и да направят, те трябва да си тръгнат с високо вдигнати глави. Момичетата направиха толкова много. В залата ни изпратиха дечица, имаше икони, имаше и сълзи. Това беше последната тренировка на родна земя, но някои от момичетата казаха, че и преди Лондон беше последната тренировка, а пък видяхте какво стана", коментира треньорът на националния ансамбъл.

"Момичетата и мен ме изненадаха с решението си да останат до Световното първенство през 2018 година. Нека сега да се настроят за Олимпиадата, после да си починат, след това ще мислим за окончателното им решение", каза Ананиева.

"Времето ни за аклиматизация е 12 дни, това е абсолютно достатъчно. Отиваме последни в Рио, надяваме се дотогава всичко около организацията да е оправено. Ще бъдем на лагер във Флорианополис. Бях там миналата година, познавам хората. Любомира Казанова няма как да не свиква с отбора, няма избор", добави Ина Ананиева.