Българската бегачка на 3000 метра стийпълчейз Силвия Дънекова заяви, че самото класиране на Олимпиадата в Рио е голям успех, преди да замине заедно със състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева за Бразилия.

"Спечелването на медали не е лесна работа, колкото и на хората отстрани това да не им изглежда така. Самото ни класиране за Олимпиадата е голям успех. Да очаквате от нас торба с медали е химера, особено в нашия спорт - леката атлетика. Все пак има спортове, традиционни за България, които се надявам, че ще донесат медали. Не забравяйте, че ние сме малка страна и да участваме на Олимпиадата вече си е постижение", заяви националната рекордьорка.

"Имам опроблеми с ишиасен нерв, който се възпалява. Не е болка за умиране - един ден съм много добре и тренирам разкошно, после два дни ме боли, но ще се опитам да не мисля за тези проблеми. Надявам се там да се успокоят нещата, защото аз не съм имала възможност да почивам", добави тя.

"Не мисля, че това е начинът големи държави да си взимат медалите - като изключват толкова големи страни като Русия", коментира Дънекова отстраняването на атлетите на "сборная" от Олимпиадата: