Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че ансамбълът е подготвен и амбициран да се представи силно на Олимпиадата в Рио. Днес тя, заедно с отбора и участващата индивидуално Невяна Владинова, отпътуваха за Бразилия от летище София.

"Момичетата и Неви са много добре. Играят уверено, стабилно, има настроение и желание за състезанието. Имат вътрешна увереност, което е много важно. Още по-важно е, че са здрави. Надявам се да успеем да запазим това спокойствие и тази увереност в тях, за да може да се представят по възможно най-добрия начин", каза Раева.

"Надявам се да направим добър лагер и да покажат по възможно най-добър начин съчетанията си. Страшно много заслужава този отбор и ще бъда много щастлива, но битката ще бъде много тежка - шест отбора ще се борят за три медала. При Неви е още по-жестока конкуренцията. Много заслужават момичетата, но това е спорт, всичко може да се случи. Молете се за нас, бъдете с нас през цялото време. Ще бъде много тежко състезание. Молете се за момичетата, защото те много заслужават!", добави президентът на федерацията.

Раева бе щастлива и от подобряващото се състояние на Цветелина Стоянова, която днес беше преместена от централна реанимация в неврохирургията на "Пирогов".

"Радваме се за състоянието на Цвети, но ние ходихме при нея няколко пъти и знаехме, че се подобрява. Тя ни пожела успех и каза, че ще ни гледа по телевизията. Това е отношение на хората, които са близо до нас, на хората, които ни желаят успех. Очакванията са много големи, това естествено натоварва. Надявам се момичетата с рутината, която имат да не позволят това нещо да ги изкара от концентрацията, която им е необходима", коментира Илиана Раева.