Американският плувец Райън Лохте публикува на профила си в „Туитър“ официално съобщение, което би трябвало да се приеме като извинение за поведението му и фалшивия сигнал за въоръжен обир. Изявлението на Лохте започна с думите „извинявам се“, но след това става ясно, че той съжалява за това, че през последната седмица е отнел фокуса от постиженията на спортистите на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Плувецът обаче не се разкая за това, че е изкривил истината за случилото се на бензиностанция в бразилския мегаполис и продължава да настоява, че са му били поискани пари под насочено срещу него дуло на оръжие. Все пак Райън Лохте съжали за поведението си във въпросната вечер и поднесе за това извинението си на своите съотборници, фенове, спонсори, съперници и домакините на олимпийските игри.

„Искам да се извиня за моето поведение през последната седмица и за това, че не бях по-внимателен и прецизен в начина, по който описах събитията от онази сутрин. По този начин аз отнех вниманието от това, че много спортисти изживяват своята мечта и се състезават на олимпийските игри.

Травмиращо е да бъдеш навън с твои приятели в чужда държава, с езикова бариера и да се появи непознат, който да насочи оръжие към теб и да ти иска парите, за да те пусне. Но без значение поведението на другите тази нощ, трябваше да бъде по-отговорен.

Затова искам да се извиня на съотборниците ми, на феновете, на другите състезатели, на спонсорите и на домакините на това страхотно събитие", пише в съобщението на 12-кратния олимпийски медалист.