Антоанета Бонева, която е една най-големите ни надежди за медал на Игрите в Рио де Жанейро 2016, е силно притеснена от условията на настаняване в олимпийското село. Състезателката по спортна стрелба ще започне своето участие още на 7 август в дисциплината 10 метра въздушен пистолет. Освен това Бонева ще се бори за медал и на 25 метра пистолет.

При заминаването за Бразилия вчера Бонева сподели опасенията си, че родните спортисти ще бъдат настанени при лоши условия в олимпийското село.

"Съобщиха ми, че ще бъдем настанени в едни от най-кофтите блокчета. Надявам се да реагираме на място и всичко да бъде наред", каза Антоанета Бонева.

Както вече стана ясно, австралийският отбор избяга от олимпийското село заради редица неуредици, като запушени тоалетни, течащи тръби и оголени електрически кабели. Австралийците трябваше да се настанят в селото на 21 юли, но заради ситуацията са предпочели да отседнат в близки хотели.

"Състезателните условия като стрелбище не ме притесняват. По-скоро ме притеснява дали са оправили инфраструктурата, защото април месец на Световната купа беше нещо ужасно. Пътувахме по 2 часа и половина до стрелбището. Това са ти по 5 часа на ден изгубено време. Не мисля, че това е нормално. Надявам се сега да е различно, да си има лента, която да е обособена само за спортистите. Надяваме се всичко да е по-организирано и би трябвало да бъде така", добави състезателката ни по спортна стрелба.

"Със сигурност дъщеря ми ще ми липсва най-много от всички", не скри емоциите си Бонева.

Тя добави също така, че мисли за вируса Зика и за тероризъм: "Няма застраховани да не се разболеят, но в крайна сметка винаги има риск."