Българският ансамбъл по художествена гимнастика завоюва бронзовите медали от Олимпиадата в Рио де Жанейро. Така момичетата сбъднаха мечтата си, която преследваха от Лондон 2012-та. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова прекратяват кариерите си след успешния завършек на дългия път, който извървяха. Изключително успешната резерва Любомира Казанова, която замени Цвети Стоянова, вероятно ще остане да се състезава. Бубето е и най-малка от ансамбъла, родена е през 1996 година. А Цвети - тя продължава да се възстановява и има огромен принос за всички спечелени медали в последните години.

"Благодаря на цяла България за вярата и подкрепата през всичките тези 8 години! Благодаря на тези момичета до мен, че заедно успяхме да сбъднем най-голямата си мечта. Благодаря на нашите треньори и на целия екип, който беше плътно до нас. Благодаря на семейството ми, на приятеля ми, на всички мои роднини и приятели. Благодаря на Господ, че направи така това да бъде един чудесен завършек на нашата кариера", написа Християна Тодорова в една от социалните мрежи.

Грациите за пореден път показаха красота и класа по време на церемонията по закриването на Олимпиадата. Михаела Маевска носеше българския трибагреник и със сигурност бе най-чаровният знаменосец от делегациите.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Порадвайте се още веднъж на нашите красавици