Новият треньор Светослав Петров бе доволен след дебюта си начело на Септември (София), който удържа 0:0 срещу Левски на Националния стадион. След мача наставникът разкри, че контузилият се в първите минути Мартин Стойчев е със счупена ключица.

„Няма как да не бъда доволен след играта, която показахме. Планът за мача ни беше да затворим пространствата, в които са добри офанзивните играчи на Левски. Имахме ги ситуациите и през първото, и през второто полувреме. Донякъде имахме липсва на шанс, а и на умения. За една седмица се радвам, че момчетата разбраха това, което искаме. Много съм доволен от мача и искам да благодаря на всички наши футболисти“, коментира Петров след срещата.

„Ще разчитам най-вече на играчите, защото спрямо тях и контузиите ще определяме схемата, както и според противника и функционалното състояние на футболистите. Мартин Стойчев е със счупена ключица“, разкри новият наставник на Септември.

„Като цяло от себераздаването и играта в защита съм изключително доволен. Съжалявам за моментите, в които можехме да осъществи по-трайно владение на топката. Не успяхме да развием по най-добрия начин атаките си“, каза още Петров.

На въпрос дали като има нов наставник играчите са по-мотивирани, той отговори: „Всичко зависи от работата на футболистите. По тази логика трябва да сменят треньорите през кръг, за да може футболистите  да имат мотивация. Благодаря на футболистите, че се приспособиха към новия треньорски екип. Този успех се дължи изцяло на труда на футболистите“.