Треньорът на Байерн Карло Анчелоти очаква спокойно утрешния сблъсък с Реал Мадрид от 1/4-финалите в Шампионската лига. Срещата на „Алианц Арена” е в сряда вечер от 21:45 часа българско време, а малко преди нея италианецът ще реши дали да разчита на Роберт Левандовски, който се оплаква от травма в рамото и днес тренира само около 20 минути.

„Имам отношение към Реал и за мен ще бъде специален мач”, започна Анчелоти и след това веднага отговори за състоянието на лекуващия травма в рамото Роберт Левандовски и останалите с контузии в тима: „Той тренира днес само 20 минути, но беше на терена. Дали той ще играе или не утре, ще го решим утре. Ако не е готов, няма да играе. Не знам какъв е шансът. Не мога да давам проценти. Той сам си чувства, а аз не мога да кажа дали той ще се чувства добре утре. Това обаче няма да промени с нищо нашата стратегия и самочувствие. Знаем колко важен е Левандовски за отбора, но можем да бъдем силни и без него. Мануел Нойер е готов, той тренира днес. Всичко е по план и той ще играе утре. Хумелс има проблеми и няма да играе”.

„Обичам много Зидан. Много съм радостен, че той прави супер сезон и, че през миналата година спечели Шампионската лига. Надявам се, че ще има време за дългосрочни планове. Бъдещето е следващият мач. Познавам Зидан много добре, но не знам каква тактическа схема ще избере. Не мисля толкова за Реал (Мадрид), а за моя тим. Искам моят отбор да играе добре и да печели. Това е единственото, което искам. Гледах много мачове на Реал. Мисля, че Реал ще спечели испанската Примера дивисион. Нещата изглеждат добре. Мисля, че когато имаш играчи като Бейл, Бензема и Роналдо, това е невероятен лукс. Имаме голям респект и вярваме, че ще бъде тежък мач. Ако трябва да спя добре, трябва да си мисля, че Реал е зле”, коментира италианският специалист съперника с усмивка.

„Мисля, че срещата утре няма да е решаваща. Тя може да ни даде шанс да имаме по-малко проблеми в Мадрид. Всичко ще се реши там, а не тук. Планираме обаче утрешния мач и искаме да вземем предимство”.

„И двамата вкарват много голове. Разликата е може би, че Роналдо играе вляво, а Левандовски в центъра. И двамата обаче са фантастични играчи, много професионални, сериозни и фокусирани. Няма кой знае колко големи разлики””, направи Анчелоти сравнение между голмайсторите на двата тима.

„Предпочитам да видя Роналдо на пейката, Бензема на трибуните, а Бейл на дивана в дома му”, отговори италианецът шеговито на въпрос дали иска тримата да играят.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА