Шахтьор (Донецк) и Монако завършиха 2:2 след продължения в реванша им от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. В редовното време украинският тим губеше с 1:2, но след гола си в продълженията се класира за груповата фаза с общ резултат 3:2. „Миньорите‘ бяха спечелили първата среща с 2:1 в Монако.

Уисам Бен Йедер (18, 39) даде комфортен аванс на „монегаските“ в Харков, но след почивката Марлос (74) вкара за „миньорите“ и изравни общия резултат. В  114-ата минута Рубен Агилар си вкара автогол, който в крайна сметка класира украинците за групите на най-престижния европейски клубен турнир.

В друга среща от плейофите Залцбург победи с 2:1 при визитата си на Брьондби в Дания и с общ резултат 4:2 също очаква утрешния жребий за груповата фаза. Шешко (4) и Ааронсон (10) вкараха ранни голове за „биковете“, а Максо (62) намали за датчаните, които бяха загубили със същия резултат и първия мач.

Динамо (Загреб) пък завърши 0:0 с Шериф (Тираспол), който бе спечелил с 3:0 в първия мач и се класира за групите. Хърватският тим също като Монако и Брьондби ще продължи участие в груповата фаза на Лига Европа.