Една от звездите на Реал (Мадрид) Гарет Бейл заяви, че му е липсвал късмет при завършващия удар и това е причината да не отбележи срещу Ювентус. Уелсецът имаше няколко изгодни възможности за гол, но не успя да го направи. В крайна сметка срещата на „Сантяго Бернабеу” завърши 1:1 и Ювентус продължи с общ резултат 3:2 към финала на Шампионската лига срещу Барселона на 6 юни в Берлин.

„Искахме да играем финал и да се преборим за нов трофей, но не ни е било писано. Нашият отбор винаги се стреми да вкара много голове, но срещу Ювентус ни се удаде само веднъж в този мач. Гостите изиграха добър мач. Очевидно е, че сме много разстроени, но трябва да се мобилизираме и догодина отново да се опитаме да спечелим Шампионската лига”, сподели след мача.

„Така и не вкарах достатъчно от възможностите си през този сезон. Чувствам, че като цяло играх на ниво, но завършващият ми удар малко куца този сезон, а това е нещо, върху което ще работя за следващата година. Нямах късмет да отбележа срещу Ювентус. Когато ми върви играта и пред изникват шансове обикновено не напускам терена без гол, но не и в този мач. Имаше по-добри моменти и спадове през сезона, но като цяло мисля, че се представих добре. Каквото не те убива, те прави по-силен. Ще си взема доста поуки от този сезон. Продължаваме напред“, допълни уелсецът.