Пиер-Емерик Обамеянг (на снимката) и новото попълнение на Челси Беноа Бадиашил останаха извън списъка с играчи, на които мениджърът на "сините" Греъм Потър ще разчита в Шампионската лига. 

Клубът имаше право да картотека максимум трима нови играчи за елиминационната фаза на турнира, като изборът логично падна на Енцо Фернандес, Михайло Мудрик и Жоао Феликс. Така Беноа Бадиашил, за когото Челси плати 35 милиона паунда, отпадна от състава.

Челси използва 24 играчи в груповата фаза на Шампионската лига, като от тях отпадна само Жоржиньо, който премина в Арсенал. 

„Сините“ привлякоха общо осем нови попълнения през зимата. Мало Густо остана да доиграе сезона под наем в Лион, а Андрей Сантос все още чака своето разрешително за работа на Острова. Така Потър трябваше да избере трима играчи измежду Енцо Фернандес, Михайло Мудрик, Жоао Феликс, Беноа Бадиашил, Давид Датро Фофана и Нони Мадуеке.

Пиер-Емерик Обаменяг пък не е започвал като титуляр в мач на Челси от ноември, въпреки че стартира и в шестте срещи на лондончани в груповата фаза на Шампионската лига.