Люта свада с новия  собственик на Челси Тод Боели е довела  до уволнението на Томас Тухел, разрива „Таймс“. Немецът беше натирен от „Стамфорд Бридж“ още през септември, но едва сега излязоха подробности за прикривания скандал.

След като закупи лонодчани през лятото, американският милиардер развърза кесията за нови попълнения. Той обаче е настоявал да има основна роля при вземане на решенията кои играчи да бъдат привличани в Челси. Изглежда това не се е харесало на Тухел, като двамата са имали сериозни разминавания. Нещо повече, стигнало се даже до разправии на висок глас. Тухел е известен с избухливостта си, която не винаги се събужда, но когато го направи, няма значение кой стои отсреща. Боели обаче бил човек, които никак не обичал някой да му опонира. И то толкова бурно и горещо.

Един от основните спорове между тях е бил относно това дали клубът се нуждае от нов халф. Боели е държал да привлече класен футболист в тази зона, докато Тухел е смятал, че в момента това не е приоритет, а по-важно за него е било подсилване на центъра на отбраната.

В крайна сметка на мястото на германеца беше привлечен мениджърът на Брайтън Греъм Потър. При англичанина обаче Челси хич не играе добре, а огромните покупки, начело с най-голямата Енцо Фернандес, ще трябва да спасяват кожата му.