ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Галатасарай и Копенхаген завършиха при равенство 2:2 в Истанбул в първия мач от група "А" на Шампионската лига, в която са още Байерн и Манчестър Юнайтед. 

Двубоят в Истанбул беше свирен от Георги Кабаков. За пръв цяла българска бригада ръководи мач от Шампионска лига, а главният рефер вдигна втори жълт и респективно червен картон на Елиас Йелерт в 73-ата минута, което остави Копенхаген с 10 човека на терена. Това си каза думата и домакините съумяха да изравнят с късни голове на Саша Бойе и Тете. Преди това датчаните бяха повели с 2:0 чрез Мохамед Елиунуси и Диого Гонсалвеш.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Мачът започна с натиск на домакините, за които титуляри бяха Мауро Икарди, Дрис Метренс и Хаким Зиеш. В 8-ата минута Икарди стреля от границата на наказателното поле, но Камил Грабара отрази. Последва добавка от страна на Керем Артюркоглу, но встрани от целта. 

Керем Демирбай изведе Икарди зад гърба на отбраната на Копенхаген. Аржентинският нападател се опита да стреля, но бе повален Денис Вавро. Футболистите на Галатасарай имаха претенции към Георги Кабаков, който обаче направи знак, че играта трябва да продължи в 13-ата минута.

Потвърдиха БЛИЦ за исторически български пробив в Шампионската лига

В 35-ата минута Джордан Ларсон комбинира с Биргер Мелинг, който центрира на втора греда, където Саша Боей не успя да изчисти по най-добрия начин. Мохамед Елиунуси се оказа на правилното място в точния момент, за да прати топката във вратата на Галатасарай в 35-ата минута.

В 38-ата Дрис Мертенс направи неуспешен опит да изравни с глава. 

Натискът на гостите от Дания продължи и в началото на второто полувреме. В 57-ата минута Диого Гонсалвеш шутира от границата на наказателното поле на Галатасарай, но топката прелетя на сантиметри от напречната греда. Само минута след това Копенхаген успя да удвои аванса си. Мелинг подаде на Гонсалвеш, който не остави шанс на Фернандо Муслера - 0:2.

Георги Кабаков изгони футболист на гостите в 73-ата минута. Тогава Елиас Йелерт фаулира противник и получи втори жълт и съответно червен картон, като остави състава си с човек по-малко на терена. Галатасарай се хвърли в атака в следващите минути. В 86-ата Тете центрира в наказателното поле на Копенхаген, където Саша Боей засече във вратата на гостите - 1:2.

Две минути по-късно турският гранд достигна и до равенството. Уилфред Заха комбинира с Тете, който прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл за крайното 2:2.

Освен червения картон, Кабаков показа и три жълти на играчи на Копенхаген. Двама от Галатасарай също бяха санкционирани с жълти картони от строгия български рефер.

В 25-ата минута пловдивчанинът имаше проблем с часовника и се наложи да притича до четвъртия съдия Георги Гинчев, за да вземе неговия. 

ГАЛАТАСАРАЙ - КОПЕНХАГЕН 2:2
0:1 Мохамед Елиунуси (35), 0:2 Диого Гонсалвеш (58), 1:2 Саша Бойе (86), 2:2 Тете (88)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!