Халфът на Реал (Мадрид) Каземиро очаква феновете да изиграят огромна роля в полуфиналните битки срещу градския съперник Атлетико в Шампионската лига. Първото мадридско дерби от тях е тази вечер от 21:45 часа българско време на „Сантяго Бернабеу”. През миналия сезон „кралският’ клуб победи „дюшекчиите” на финала след дузпи и спечели за рекорден 11-и път трофея от най-престижния европейски клубен турнир.

„Беше най-важната титла в моята кариера, защото допринесох с много. Сегашният сблъсък обаче е друга история. Познаваме силните страни на Атлетико, те заслужено са на полуфинал. Те играят добър футбол и имат великолепен треньор, който разчита много добре играта”, спомни си Каземиро финала в турнира през миналия сезон и похвали съперника за представянето му през настоящата кампания.

„Домакинският фактор ще изиграе голяма роля. Трябва да постигнем добър резултат в първия мач. Феновете ти дават допълнителен тласък и мотивация. Моля феновете да ни подкрепят. Полуфиналите в Шампионската лига винаги са уникални. Ще бъде великолепен мач”, допълни бразилецът.

„Полузащитниците трябва да бъдат комплексни днес. Не е достатъчно само да рушиш играта. Средната линия е сърцето на всеки футболен тим. Ако имаш добра халфова линия, имаш и добър отбор. Реал (Мадрид) познава това напрежение и ние играчите също. Знаем от какво значение са и двете надпревари, особено Шампионската лига, но искаме да спечелим и първенството. Гледаме от мач за мач, фокусираме се върху срещите в първенството, печелим ги и тогава говорим за Шампионската лига”, завърши халфът.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА