Българският шампион Лудогорец излиза тази вечер на стадион „Васил Левски“ срещу чешкия първенец Виктория (Пилзен). Една от основните задачи на „орлите“ е да не допуснат гол, тъй като предстои гостуване в реванша. Главната задача обаче е ясна – победа. Успех в днешния мач и без допуснат гол може да даде сериозен тласък на разградчани за участие за втори път в групите на Шампионската лига.

Промяна в плановете на треньора Георги Дерменджиев наложи контузията на Абел Анисе, който се оказа с две счупени ребра след дербито с Левски и ще пропусне няколко седмици. Така вместо него на терена се очаква да играе Лукас Саша.

В редиците на Виктория (Пилзен) не се очакват промени в състава и наставникът Роман Пиварик най-вероятно ще заложи на състава, записал успех с 3:0 срещу Прибрам в чешкото първенство. Очаква се гостите да прибягнат до схема 4-4-1-1, където на върха на атаката ще бъде Дюриш, а зад него ще играе Даниел Коларж.

Всички фенове, които обичат българския клубен футбол, ще подкрепят Лудогорец - кой на живо от стадиона, кой пред телевизора. Футболна България стиска палци на своите единствени европейски герои, пожелавайки им нов триумф. Триумф, който ще сбъдне мечтите ни и ще ни накара да мечтаем за още по-големи успехи!

 

Лудогорец – Виктория (Пилзен)

Днес от 21:45 часа по bTV Action
София, „Васил Левски“
Съдия: Марк Клатънбърг

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Вл. Стоянов, Й. Минев, Паломино, Моци, Натанаел, Св. Дяков, Саша, Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю
Контузен: Анисе
Наказани: няма

Виктория (Пилзен): Козачик, Лимберски, Хейда, Хубник, Матеж, Копич, Хоржава, Петържела, Коварик, Коларж, Дюриш
Контузени: няма
Наказани: няма

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Днес Лудогорец може да вкара своя гол № 100 в евротурнирите. До момента разградчани имат 99 попадения в Европа, като последните 11 от тях паднаха през това лято.
* Виктория (Пилзен) няма отпадане на плейоф. В последните пет сезона чехите само един път са пропуснали да участват на тази фаза от евротурнирите. Това се случи през сезон 2014/15, когато в третия квалификационен кръг отпаднаха от Петролул (Плоещ). Иначе в плейофите Виктория (Пилзен) е отстранявал ФК Копенхаген и Марибор в Шампионската лига, както и Войводина (Нови Сад) в Лига Европа.