Треньорът на Волфсбург Дитер Хекинг изрази удовлетвореност от представянето на отбора при победата с 3:2 над Гент в първи осминафинал на Шампионската лига. Той обаче призна, че в края на мача „вълците“ са загубили стабилността си и сами са позволили на съперника да се съвземе.

„Радващо е, че победихме. Това е много добър резултат. Играхме великолепно в продължение на 80 минути. За съжаление, Макс Крузе пропусна удобен момент да вкараме четвърти гол. След този епизод стана ясно, че отборът не е толкова стабилен, колкото преди това. Причината е липсата на няколко важни играчи“, призна Хекинг.

„При първия гол в нашата врата можеше да играем по-добре в защита. Мисля, че същото се отнася и при втория. Дадохме на съперника да ни вкара лесно. Сами позволихме на Гент да се съвземе в този мач. Хубавото е, че спечелихме осминафинал в Шампионската лига като гост и получихме предимство преди реванша у дома“, анализира 51-годишният специалист.

„Днес Юлиан Дракслер беше великолепен и вкара два прекрасни гола. Сега ни предстои следващ мач, в който играчите отново трябва да се доказват“, завърши треньорът на Волфсбург.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!