ЮРИ СЛАВЧЕВ/СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА БЛИЦ СПОРТ В ПИЛЗЕН

Лудогорец гостува на Виктория (Пилзен) днес от 21:45 часа в реванш за влизане в групите на Шампионската лига. В първия двубой на Националния стадион "Васил Левски" българският първенец победи с 2:0 и днес остана последната крачка. Последната стъпка към компанията на големите. Лудогорец може да участва в групите на турнира за втори път в последните три години. Ако успее да го направи тази вечер, българският евробоец ще си осигури минимум около 15 милиона евро. 12 милиона евро са само за влизането в груповата фаза, а още 2,7 милиона евро са натрупани до момента.

Очаква се Лудогорец да започне със същите стартови 11, с които победи в първия мач в София. В защита ще е познатото каре - Йордан Минев, Моци, Паломино и Натанаел. В халфовата линия са Светослав Дяков и Лукас Саша, който замени прекрасно контузения Абел Анисе. Напред е триото Мисиджан, Марселиньо и Вандерсон, а на върха на атаката ще действа Кафу. Възможна е само една промяна - в стартовия състав да се появи Джоди Лукоки.

Домакините от Виктория (Пилзен) са опрени до стената. Тимът първо загуби от Лудогорец в София, а след това падна и в местното първенство от Злин. Треньорът Пиварник е с единия крак пред уволнение. При отпадане тази вечер раздялата ще е сигурна.

Днес от 21:45 часа
Виктория Пилзен - Лудогорец
В първия мач 0:2
Стадион: "Доосан Арена", Пилзен
Съдия: Ундиано Майенко (Исп)
Пряко по БТВ Екшън

Вероятни състави:

ВИКТОРИ (ПИЛЗЕН): Матуш Козачик, Лукаш Хейда, Алеш Матею, Роман Хубник, Давид Лимберски, Ян Копиц, Патрик Хрошовски, Якуб Хромада, Ян Коварик, Марек Бакош, Михал Дуриш
Резерви: Петер Болек, Томаш Хорава, Милан Петержела, Радим Режник, Михаел Кръменчик, Ян Баранек, Даниел Колар
Контузени: няма;. Наказани: няма
Треньор: Роман Пиварник

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Козмин Моци, Паломино, Натанаел, Лукас Саша, Светослав Дяков, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Джонатан Кафу
Резерви: Милан Борян, Георги Терзиев, Сисиньо, Густаво Кампаняро, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешерю, Джоди Лукоки
Контузени: Анисе, Препелица; Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев 

Виктория Пилзен в евротурнирите:
Шампионска лига - 29 мача, 15 победи, 4 равенства, 13 загуби
Лига Европа - 34 мача, 16 победи, 7 равенства, 11 загуби
КНК - 2 мача, 2 загуби
Общо: 65 мача, 31 победи, 11 равенства, 23 загуби

Лудогорец в евротурнирите
Шампионска лига - 27 мача, 10 победи, 6 равенства, 11 загуби
Лига Европа - 10 мача, 6 победи, 2 равенства, 2 загуби
Общо: 37 мача, 16 победи, 8 равенства, 13 загуби

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Виктория (Пилзен) е в серия от осем поредни мача в евротурнирите без победа.
* Чешкият тим до момента е със 100-процентова успеваемост в плейофите на Шампионската лига, като е отстранявал ФК Копенхаген (2011/12) и Марибор (2013/14) при предишните си две участия в тази фаза.
* Марселиньо се нуждае от само още един гол, за да изравни Роман Безяк като най-резултатният играч на Лудогорец в евротурнирите. Словенецът има седем попадения. С 35 мача в Европа натурализираният бразилец вече е рекордьор на "орлите" по мачове в континенталните турнири.
 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа