Лудогорец приема Олимпиакос в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът е от 21:00 часа в Разград, а първата среща на "Йоргос Караискакис" завърши 1:1. "Орлите" бяха близо до успеха в Гърция, след като Кирил Десподов вкара в 50-ата минута, но Агуибу Камара изравни малко преди края.

Шампионът на България ще направи всичко тази вечер, за да довърши задачата, покорявайки Олимп, и да елиминира именития си съперник. Залогът е много голям. Лудогорец и Олимпиакос влизат в спор за 5 милиона евро. Това са парите, които УЕФА предвижда за загубилия плейофа за влизане в Шампионската лига. Припомняме, че Лудогорец или Олимпиакос ще се изправи на прага на групите срещу победителя от двойката Малмьо - Рейнджърс (б.р. - шведите надделяха с 2:1 у дома), а сумата се полага на загубилия плейофа.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Ако Лудогорец не успее да елиминира Олимпиакос, евроучастието на тима продължава. "Орлите" ще се изправят срещу победителя в двойката Линкълн Ред Импс и Слован (Братислава) за място в групите на втория по престиж европейски клубен турнир - Лига Европа. Това обаче е план "Б" пред тима на Валдас Дамбраускас, който преследва ново участие в групите на Шампионската лига.

Близо десетте милиона лева всъщност са минимумът, който ще получи победителят днес, тъй като двата тима вече си заработиха и други средства. При най-лошия сценарий - отиване в групите на Лигата на конференциите, на всеки клуб се полагат по 2,94 милиона евро. Тази сума на практика вече е гарантирана на Лудогорец и Олимпиакос. Влизане в групи на Лига Европа пък носи 3,63 млн. евро.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас едва ли ще направи драстични промени в състава си. Той трябва да избере заместник на наказания заради натрупани картони Бърнард Текпетей. Вероятно мястото му на левия фланг ще заеме Вандерсон. Другият вариант е Мавис Чибота. 

На вратата отново ще е Кахлина, а пред него в защита Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи ще са двойката опорни халфове, а Каули Оливейра ще е плеймейкър. Намиращият се в отлична форма Кирил Десподов ще атакува по десния фланг, помагайки на Пиерос Сотириу, който повежда нападението. 

Шампионска лига, трети квал. кръг, реванш
ЛУДОГОРЕЦ - ОЛИМПИАКОС 

(1:1 в първата среща)

Днес от 21:00 часа 
Разград
, ст. "Хювефарма Арена" 
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)
Пряко по Диема Спорт 3

Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Баджи, Гонсалвеш, Каули, Десподов, Вандерсон, Сотириу
Контузени: няма
Наказан: Текпетей
Треньор: Валдас Дамбаускас


ОЛИМПИАКОС: Цолакис, Андруцос, Семедо, Ба, Реабчок, Мвила, Камара, Бухалакис, Валбуена, Масурас, Ел Араби
Контузени: Пападопулос 
Наказани: Тикиньо
Треньор: Педро Мартинс

 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа