Треньорът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман коментира победата с 2:0 над ПСЖ, която класира баварците на 1/4-финалите в Шампионската лига (3:0 oбщ резултат). Специалистът отчете, че футболистите му не са се представили на ниво до полувремето, но след почивката нещата са се променили. 

"Първото полувреме не следваха напълно инструкциите, оставихме на ПСЖ твърде много пространство и не бяхме достатъчно търпеливи. В съблекалнята на почивката направихме няколко извода, които ни помогнаха да се върнем обратно на терена по-организирани. Приложихме игра, която не позволи на ПСЖ да развие действията си. Фактът, че играч като Килиан Мбапе бе толкова малко забележим, е доказателство, че сме постъпили правилно", коментира Нагелсман след реванша в Мюнхен. 

"Бяхме по-опасни с топка в крака, успехът ни е заслужен", отчете 35-годишният специалист. 

Байерн е четвъртият отбор, който се класира на 1/4-финалите в Шампионската лига след Бенфика, Челси и Милан. Баварците ще научат името на новия си съперник чак след седмица, защото тепърва трябва да се разреши развоя от още четири 1/8-финални двойки.