Реал (Мадрид) победи с 4:1 Ювентус на финала на Шампионската лига в Кардиф и спечели своето рекордно 12-о отличие от турнира.

Освен с хубав футбол и голове, срещата се запомни и с едно изпълнение на капитана на Реал (Мадрид) Серхио Рамос, който изпроси червен картон на Хуан Куадрадо.

Ситуацията се разигра в 84-ата минута при резултат 3:1 в полза на Реал. Капитанът на испанския тим направи шпагат на своя съперник и топката излезе в тъч. Куадрадо, който влезе като резерва и бързо получи един жълт картон, се запъти да изпълни. Испанският национал бе докоснат съвсем леко от съперника си по рамото, но се строполи на терена и започна да се превива. Рамос се хвана за крака, но камерите не показаха какво се случва и се видя единствено докосване по рамото от страна на Куадрадо. Главният рефер Феликс Брих веднага вдигна втори жълт картон на Куадрадо и го изгони.

От първоначалните повторения ситуацията изглеждаше като грозна симулация, която не подхожда на капитана на Реал (Мадрид), а на всичко отгоре мачът изглеждаше решен.

Повторенията от високите камери обаче показаха, че играчът на Ювентус може би настъпва Рамос, а той именно затова се хваща за крака. Това показаха и реакциите на Марсело, както и на другите футболисти на Реал.

Социалните мрежи мигновенно атакуваха Рамос за симулацията, но дали бяха прави?

Преценете сами от двете видеа има ли настъпване от страна на Куадрадо или Серхио Рамос симулира грозно, за да изпроси картон на футболиста на Ювентус: