УЕФА официално взе решение да премести финала на Шампионската лига от Истанбул на стадион „До Драгао“ в португалския град Порто. Мачът между Манчестър Сити и Челси ще се играе на 20 май от 22:00 часа българско време.

Радващата новина за двата клуба е, че ще получат по 6000 билета за своите фенове. Това е значително повече от предварително очакваните общо 3500 привърженици на двата отбора.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Както е известно, финалът трябваше да се играе на стадион „Ататюрк“ в Истанбул. Турция обаче попада в листата на държави, на които британското правителство е поставило червен код за разпространението на COVID-19.

Това означаваше, че феновете на „гражданите“ и „сините“ трябваше да преминат през десетдневна карантина при завръщането си в Англия. Поради тази причина правителството на Борис Джонсън поиска преместването на финала в друга държава.

Дори беше предложен вариант с провеждането му на английска територия. УЕФА обаче предпочете за втора поредна година да проведе финала на Шампионската лига в Португалия, след като не успя да се споразумее с британското правителство за допускането на 2000 гости, журналисти и официални лица за мача.