Една от звездите на Волфсбург Андре Шюрле гледа с оптимизъм към предстоящия сблъсък с Манчестър Юнайтед и е убеден, че „вълците” ще пренапишат историята си.

Само точка е необходима на Волфсбург срещу Манчестър Юнайтед, за да постигне най-големия си успех досега на международната сцена, класирайки се за 1/8-финалите на Шампионската лига. Двубоят от група „B” е тази вечер от 21:45 часа българско време на „Фолксваген Арена”.

„Не мисля за отпадане. Всичко е в нашите ръце и ще направим всичко за това да няма разочарован след мача. Това е голяма възможност за Волфсбург да напише история. Ще дадем всичко от себе си”, сподели Шюрле, който познава много добре английския футбол, след като игра за Челси в периода 2013 – 2015 година.

Ситуацията в групата преди мача е ясна: При победа Волфсбург се класира за 1/8-финалите като първи в групата. Равенство също ще е достатъчно за продължаване напред, а при загуба „вълците” ще чакат ПСВ Айндховен да не спечели в домакинството си срещу ЦСКА (Москва). Волфсбург може да отпадне само при загуба от Юнайтед и победа на ПСВ срещу ЦСКА в другата среща.

В същото време Манчестър Юнайтед се нуждае от победа, за да се класира за следващата фаза, без да е зависим от другия мач. В него Георги Миланов и съотборниците му в ЦСКА (Москва) гостуват на ПСВ Айндховен.

Ако Юнайтед завърши наравно в Германия, ще трябва да се надява холандският тим да не победи руския си съперник, т.е. да завърши наравно или да загуби. "Червените дяволи” могат да продължат напред и при загуба от Волфсбург, но само ако ЦСКА спечели визитата си на ПСВ в Холандия.

При поражение на Юнайтед и равенство в другата среща английският и холандският отбор ще се изравнят по точки. ПСВ обаче има предимство при преките двубои (2:1 и 0:0) и ще продължи напред, а Манчестър ще отпадне от Шампионската лига.