ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Българското футболно съдийство получи ново голямо признание в международен план, информираха от БФС.

Екип от наши ВАР оператори получи назначение за най-важния двубой в европейския клубен футбол - финала на Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер (на 10 юни в Истанбул). Досега българин не е участвал в съдийския екип на най-престижния мач на Стария континент.

Огромната чест да представят родината ни на финала получиха операторите от екипа на Hawk-Eye Станислав Колев (Оператор на повторенията/Replay Operator) и Валентин Ваклинов (Асистент оператор/Assistant Replay Operator), както и Берк Чейлан (Оператор на засади/Offside Replay Operator) – дългогодишен оператор на елитния турски рефер Джунейт Чакър.

Чейлан притежава и български паспорт. Той работи активно за обучението на българските VAR съдии през есента на 2020 г.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Нарядът за финала в Шампионската лига е признание за отличната работа на българския VAR екип, който вече се представи успешно в ключови срещи от европейските клубни турнири през този сезон. Те бяха част от съдийския състав на редица мачове от груповата фаза, както и на четвъртфинала Наполи – Милан и полуфинала Манчестър Сити – Реал (Мадрид) от Шампионската лига.

„Поздравявам Колев, Ваклинов и Чейлан за огромното признание от страна на Съдийската комисия на УЕФА. Тяхното постижение е нагледно доказателство за добрата работа на българските VAR оператори. През изминалия кръг в Първа професионална лига мачовете с използване на системата VAR преминаха кота 530 – от успешния старт преди 2 години, и вече може да се каже, че българските оператори по видеоповторенията се развиват повече от успешно. В абсолютно всички срещи взаимодействието и координацията между VAR съдиите и екипа от VAR оператори на Hawk-Eye е на високо ниво. Съвместната ни работа се отличава с дисциплина, коректно отношение и уважение“, коментира мениджър VAR към БФС Петър Петров.

Друг VAR оператор от България – Светлин Велков, е селектиран да работи на Световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия през лятото на 2023 г.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!