Два осминафинални двубоя от Шампионската лига ще се проведат тази вечер. На стадион "Пушкаш Арена" в Унгария Борусия Мьонхенгладбах ще приеме Манчестър Сити, докато в Италия Аталанта домакинства на рекордьора по отличия в турнира Реал (Мадрид).

 

Аталанта - Реал Мадрид
22:00 часа, пряко по bTV Action
ст. "Стадио ди Бергамо"
Съдия: Тобиас Щийлер


Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан има много проблеми в своя състав. Извън строя са голмайсторът Карим Бензема, както и редица от лидерите на тима - Серхио Рамос, Еден Азар, Марсело, Дани Карвахал, Феде Валверде. Срещата в Италия пропускат още Едер Милитао, Алваро Одриосола и Родриго Гоеш. Това принуди френската легенда да привика петима юноши в групата за мача. 

В същото време наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини няма да разчита единствено на Ханс Хатебур. 

Италианският тим е един от най-резултатните в Европа, а нападателите са реализирали 72 гола във всички турнири. Реал също се слави с офанзивен стил, но отборът на Зидан определено не впечатлява този сезон. Поради тази причина много фенове се питат дали осакатеният испански колос ще загуби (и то с голям резултат) срещу Аталанта.

Вероятни състави:
Аталанта: Голини, Толой, Ромеро, Джимсити, Маеле, Де Роон, Фройлер, Госенс, Иличич, Муриел, Сапата
Контузени: Хатебур
Наказани: няма

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Кроос, Каземиро, Модрич, Винисиус, Мариано, Асенсио
Контузени: Азар, Рамос, Бензема, Марсело, Валверде, Родриго, Карвахал, Милитао, Одрисола
Наказани: няма

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

_________________________________________________________________________________

Борусия Мьонхенгладбах  - Манчестър Сити
22:00 часа, пряко по RING
ст. "Пушкаш Арена", Унгария
Съдия: Артур Соареш Диаш

 

Борусия Мьонхенгладбах  е традиционно силен домакин, но заради рестрикциите в Германия по отношение на Великобрания във връзка с пандемията от коронавирус, принудиха срещата да бъде преместена в Унгария.

Треньорът на германския тим Марко Розе няма проблеми с липсващи футболисти, но отборът му е в лошата форма в последните мачове и липсата на победа през февруари. 

От друга страна "гражданите" са в невероятна серия от 18 поредни победи във всички турнири и са във върхова форма. На всичко отгоре Серхио Агуеро е готов да изиграе цял мач и да увеличи ударната мощ на Манчестър Сити.

Вероятни състави:
Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Бенсебайни, Елведи, Гинтер, Лайнер, Нойхаус, Крамер, Хофман, Щиндъл, Тюрам, Плеа
Контузени: Мюзел, Кезира
Наказани: няма

Манчестър Сити: Едерсон, Зинченко, Рубен Диаш, Стоунс, Жоао Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Габриел Жезуш, Фодън
Контузени: Аке
Наказани: няма