Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев говори на заминаване за Будапеща, където утре от 21:00 часа "орлите" се изправят срещу Ференцварош на старта в Шампионска лига.

"Труден мач, това са турнирни двубои. Трябва да успеем да извлечем  добър резултат от първия мач, за да си улесним донякъде втория. Отиваме с нагласата да победим, не просто да направим добър мач", каза Стоев на летището във Варна. 

"Проучихме ги, естествено. Доста информация вече имаме. И футболистите ги гледаха. Мисля, че сме ги разучили добре. Въобще няма да подходят защитно. Те са отбор, който обича да контролира топката. Изглеждат добре и в двете фази на играта. Контролът на топката ти позволява да създаваш повече голови ситуации, но не винаги е така. Стремежът ни е да контролираме топката и да създаваме положения, от които да отбележим", коментира още Стоев.

"Въпросителни винаги има пред един треньор. Мисля, че поне за утрешния мач съм ги решил. Най-добре, ако може да запазим вратата суха и да отбележим гол. Опитвам се да предам моето спокойствие. Дано се получи, защото ще бъде напрегнат мач. Стадионът ще бъде пълен, което е хубаво. Трябва да се представим добре", продължи специалистът. 

"Вандерсон все още лекува контузия. Опитахме се да коригираме слабостите. Ако си позволим да ги допуснем и срещу Ференцварош, ще бъдем наказани. Не отиваме да се затворим, а да играем атакуващ футбол. Няма да пренебрегваме и дефанзивната част на играта", добави Стойчо Стоев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери