Една от звездите на Лудогорец Абел Анисе и съотборниците му в националния тим на Мадагаскар продължават да пренаписват историята. Те елиминираха ДР Конго с 4:2 след дузпи и се класираха за четвъртфиналите при дебютното си участие във финалния турнир за Купата на африканските нации в Египет. В редовното време резултатът бе 2:2, а той остана непроменен и след продълженията. При дузпите футболистите от островната страна бяха по-точни и заслужено записаха нов исторически триумф. Абел Анисе не бе заменен през всичките 120 минути и бе определен за играч на мача.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мадагаскар поведе с хубав гол на Ибрахим Амада (9) след шут от границата на наказателното поле, а Седрик Бакамбю (21) изравни бързо с глава. До края на първата част нямаше други попадения.

След почивката капитанът Фанева Има Андриатсима (77) с глава отново изведе тима от островната държава напред. Буквално в последната минута на редовното време Шансел Мбемба (90) също с глава изравни за 2:2 и прати мача в продължения, в които нови голове нямаше.

При 11-метровите наказателни удари Марсел Тисеран и Яник Ноласие пропуснаха за ДР Конго, а всички изпълнители за Мадагаскар бяха точни, но сред тях не бе Анисе.