Байер (Леверкузен) сложи край на надеждите на Атлетико (Мадрид) за продължаване на 1/8-финалите в Шампионската лига. "Аспирините" измъкнаха 2:2 в гостуването си в испанската столица в среща от група "В". "Дюшекчиите" обаче се нуждаеха от задължителна победа, каквато не успяха да постигнат и отпадат от турнира. 

Гостите на два пъти повеждаха чрез Муса Диаби в 9-ата и Калъм Хъдсън-Одой в 29-ата минути, а за домакините изравняваха Яник Ферейра Караско в 22-ата за 1:1 и Родриго де Пол в 50-ата за 2:2. 

Пълната драма настъпи в добавеното време на мача. В 93-ата минута удар на Де Пол отдалеч бе отразен от Храдецки, като след това игра с ръка на Пиеро Инкапие първоначално бе подмината от съдията Клеман Тюрпен, който даде последен съдийски сигнал. След това обаче, той получи указания, че трябва да отсъди дузпа. Зад топката застана Караско, който стреля лошо, Храдецки спаси, а при добавката на Саул Нигес бе уцелена напречната греда, а след това удар на Рейнилдо срещна тялото на Караско, след което драматичната среща най-после приключи. 

Така двата отбора взеха по една точки и остават на последните две места в групата и няма да играят в Шампионската лига през пролетта. За 1/8-финалите се класират Брюж и Порто.

Атлетико остава на третото място в групата с 5 точки и изостава на 4 зад втория Порто. Леверкузен пък е четвърти с 4 точки и запази надежди дори да измести "дюшекчиите" от третото място и да продължи към Лига Европа.

В последните мачове от групата Aтлетико ще гостува на Порто, а "аспирините" приемат Брюж.

Атлетико (Мaдрид) - Леверкузен 2:2
0:1 Муса Диаби (9), 1:1 Яник Ферейра-Караско (22), 1:2 Калъм Хъдсън-Одой (29), 2:2 Родриго де Пол (50)