Треньорът на Порто Хулен Лопетеги не очаква лек реванш срещу Байерн в Мюнхен от 1/4-финалите в Шампионската лига, въпреки че „драконите” победиха баварците като домакини с 3:1 преди по-малко от седмица. Срещата на „Алианц Арена” е тази вечер от 21:45 часа българско време.

"Трябва да покажем страхотно представяне срещу един от най-великите отбори в историята на Байерн. Очаквам страхотен отбор на Байерн, независимо кои футболисти ще играят и сме подготвени за това, което ще се случи", сподели Лопетеги.

"Ще бъде трудна задача, но ние ще се опитаме да намерим прости отговори. Харесва ни идеята да играем срещу Байерн, който е един от най-добрите отбори в света. Не можем да мислим за това, което може да се случи, ние трябва да се съсредоточим върху играта и да се опитаме да дадем отговор на терена", добави треньорът на „драконите”.

Двукратният победител в турнира Порто не е достигал до полуфиналите от 2004 година насам, когато за последно спечели трофея. Тимът ще бъде наказаните Данило и Алекс Сандро.