ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Милан се разделя с треньора си Стефано Пиоли, гръмна "Спорт Италия" часове преди полуфинала-реванш с Интер от Шампионската лига.

В материала на журналиста Нико Бастоне се изтъква, че собственикът на клуба Джери Кардинале вече е взел решение да уволни наставника. Босът на "росонерите" е недоволен от резултатите в Серия "А" и дори достигането до полуфиналите в Шампионската лига няма да промени намеренията му.   

Твърди се, че Кардинале вече е направил избор кой да наследи 53-годишния Пиоли. Това е Антонио Конте, който напусна Тотнъм тази пролет. Преди това той води Интер и Ювентус. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Реваншът между Интер и Милан е от 22:00 часа тази вечер на "Джузепе Меаца". "Нерадзурите" спечелиха първата среща с 2:0 с два гола още до 11-ата минута - на Един Джеко и Хенрих Мхитарян. Мечтите на "росонерите" обаче са живи и в отбора вярват, че могат да стигнат до финала, макар че преди дни паднаха с 0:2 и от Специя в Серия "А". Надеждите на Милан за обрат са свързани най-вече с Рафаел Леао, който заради травма пропусна първия полуфинал. Португалецът вече е здрав и ще играе тази вечер. Лошата новина обаче е травмата на Исмаел Бенасер, който ще отсъства дълго. 
 
В лагера на Интер проблемите са свързани с отсъствието на контузения Милан Шкриняр. Ромелу Лукаку се намира в изключителна форма и бележи гол след гол в Серия "А". 
 
Миланското дерби ще бъде ръководено от френския рефер Клеман Тюрпен. Назначението му обаче бе прието скептично от Интер, откъдето изразиха претеснения предвид факта, че в Милан играят четирима французи. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

AC Milan
FC Internazionale MilanoИНТЕР - МИЛАН
(в първата среща: 2:0 за Интер)

Днес от 22:00 часа по МAX Sport 3
Милано, "Джузепе Меаца"
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)


Вероятни състави: 

ИНТЕР: Андре Онана, Алесандро Бастони, Франческо Ачерби, Матео Дармиан, Федерико Димарко, Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоглу, Николо Барела, Дензъл Дъмфрис, Един Джеко, Лаутаро Мартинес
Kонтузен: Шкриняк
Наказани: няма
Треньор: Симоне Индзаги

МИЛАН: Майк Менян, Тео Ернандес, Фикайо Томор, Малик Тиау, Давиде Калабрия, Сандро Тонали, Раде Крунич, Брахим Диас, Алексис Салемакерс, Рафаел Леао, Оливие Жиру
Контузени: Златан Ибрахимович, Исмаел Бенасер, Алесандро Флоренци
Наказани: няма
Треньор: Стефано Пиоли

Баланс в Шампионската лига: 5 мача, 2 победи за Mилан, 1 за Интер, 2 равенства, г.р. 6:3 за Милан

ВСИЧКИ МАЧОВЕ МЕЖДУ МИЛАН И ИНТЕР В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА
7 май 2003 г., полуфинал
Милан – Интер 0:0

13 май 2003 г., полуфинален-реванш
Интер – Милан 1:1
0:1 Андрий Шевченко (45+1), 1:1 Обафеми Мартинс (84)

6 април 2005 г., четвъртфинал
Милан – Интер 2:0
1:0 Яп Стам (45+1), 2:0 Андрий Шевченко (75)

12 април 2005 г., четвъртфинален-реванш
Интер – Милан 0:3 служ. (прекратен в 73-ата минута при 0:1)
0:1 Андрий Шевченко (30)

10 май 2023 г., полуфинал
Милан - Интер 0:2
0:1 Един Джеко (8), 0:2 Хенрих Мхитарян (11)