Футболистите на германския шампион Байерн са останали изненадани, че Олимпик (Лион), а не Манчестър Сити е техен съперник на полуфиналите на Шампионската лига. Това разкри централният защитник Жером Боатенг, който е категоричен, че баварците няма да подценят „хлапетата“ в Лисабон.

Лион победи снощи фаворита Манчестър Сити с 3:1 и го елиминира, за да достигне до полуфиналите на турнира за втори път в историята си. В първия случай преди 10 години французите загубиха от Байерн с общ резултат от двата мача 0:4 и отпаднаха.

"Бяхме малко изненадани от резултата. За нас беше ясно, че ще се изправим срещу много силен противник. Лион е такъв. Французите не случайно са отстранили Ювентус. Искаме да стигнем до финала, независимо от съперника. Знаем как да подходим към мача. Голямата победа над Барселона няма значение на полуфинала. Определено искаме да стигнем до финала", каза Боатенг на виртуална пресконференция.

Байерн стигна до полуфиналите след 8:2 срещу Барселона и няма загуба в 28 мача във всички турнири, печелейки последните си 19 мача.