Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино и звездата на тима Хари Кейн изразиха огромното си разочарование от отпадането на „шпорите” от Шампионската лига след загубата с 1:2 при визитата на Монако в мач от груповата фаза. Все пак Почетино прие елиминирането малко по-философски.

"За съжаление, в момента сме в позиция, в която няма да участваме повече в Шампионската лига. Гадно е, но трябва да се постараем да се класираме за Лига Европа и да продължим възможно най-напред там. Това бе хубав урок за бъдещето, ако отново се класираме за Шампионската лига. Ще опитаме да направим това, но може би ще се наложи да направим и някои промени в отбора. Може би ни трябва повече класа. За нас е добре, че ще продължим в Лига Европа. Нашият клуб е в период на изграждане и има още какво да подобряваме. В момента се чувстваме зле от отпадането, но утре е нов ден. Трябва да останем оптимисти и да продължаваме да се борим. В събота ни предстои нов важен мач срещу Челси и трябва да излезем за победа", сподели след мача Почетино.

„Разочароващо е. Върнахме се в мача при 1:1, но веднага след това допуснахме ученически гол. Не бяхме страхотни днес. Вторият гол на Монако тотално ни обезоръжи. Не мисля, че днес заслужавахме да победим. Съкрушен съм – искахме да стигнем далеч, но трябва да се справим. Загубихме два домакински двубоя – да, наистина играхме на „Уембли“, но това трябваше да бъде нашата крепост. Трябваше да играем много по-добре като домакини“, сподели пък Хари Кейн.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА